Gezond lopen

Home » Gezond lopen

Onze voeten vormen de basis van ons lichaam, daarom is het belangrijk om ze aandacht te geven. Veel lichamelijke klachten hangen samen met voetproblemen. Slecht passende schoenen veroorzaken vaak een verkeerde belasting.

De aanschaf van een goed passende schoen begint met het opmeten van de voet in de lengte en de breedte.
Veel kwaliteitsschoenen die in Gezond Lopen winkels verkocht worden zijn te krijgen in verschillende wijdtematen , van extra smal tot extreem brede voet. Een schoen met de juiste breedte en lengte biedt precies de ruimte die nodig is, maar levert tegelijkertijd steun en comfort.

Een paar gouden regels

  • Een te grote schoen is net zo vermoeiend als een te kleine schoen. De voet klauwt om de schoen vast te houden wat resulteert in vermoeidheid.
  • Te smalle schoenen drukken de tenen tegen elkaar waardoor deze niet optimaal spreiden bij het afwikkelen. Hierdoor ontstaan verschillende problemen zoals bijvoorbeeld likdoorns.
  • Schoenen moet goed sluiten zodat de voet niet uit de schoen slipt. Wanneer dat wel gebeurt ontspannen de voeten niet optimaal, waardoor de voet klauwt om de schoen vast te houden.
  • Belangrijk is dat de tenen ruimte hebben en vrij in de schoen liggen. Dit is een belangrijke basis voor de stabiliteit van het lichaam.

Merken

De merken die goed passende schoenen maken zijn continue bezig hun collecties te verjongen. Als geen ander weten zij kwaliteit en comfort te combineren met actuele vormgeving en materiaalkeuze, waardoor u een juist passend paar schoenen kan kopen die ook nog leuk en modisch zijn!

Hieronder een selectie van merken die verkocht worden bij de meeste Gezond Lopen Winkels